CMS systemen

CMS

CMS maakt het mogelijk om zelf eigen websites te beheren zonder dat daar overdreven veel technische kennis voor nodig is. CMS is gemakkelijk wanneer de inhoud van de website met enige regelmaat verandert.

Hoe werkt CMS?

CMS is software die op een computer geïnstalleerd is, of op internet staat door middel van een webapplicatie. Door met de gegevens van de website in te loggen in het CMS systeem kunnen er eenvoudig aanpassingen op een website worden aangebracht. Zo kunnen er bijvoorbeeld pagina's, foto's en video's worden toegevoegd of verwijderd. Dit is echter niet alles. Zo kan er middels een CMS systeem ook worden uitgebreid met maatwerk modules naar keuze. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden om een bepaalde nieuwsmodule of reserveringssysteem toe te voegen aan een pagina. Wanneer een pagina interactiever is en over meerdere opties beschikt is deze interessanter om te bezoeken. Bovendien werkt het SEO bevorderend om pagina's met enige regelmaat te updaten.

Voordelen CMS

Het allerbelangrijkste voordeel van CMS is dat men zelfstandig een website kan bijwerken zonder verdere hulp te gebruiken. Voor deze bijwerkingen is geen technische kennis vereist. Het updaten van een website zorgt ervoor dat deze actueel blijft wat als prettig ervaren zal worden door de bezoekers. Een ander voordeel is dat CMS de inhoud, structuur en design van de website apart houdt. Hierdoor krijgen de nieuwe pagina's automatisch de, tijdens de designfase, gekozen uitstraling van de pagina zonder dat er iets fout kan gaan. Daarnaast beschikt de pagina over een responsive design. Dit houdt in dat de pagina zich aanpast aan het apparaat waarop de website wordt weergegeven. De website zal er zodoende anders uitzien op een kleine smartphone, in tegenstelling tot een groot computer beeldscherm. Hierdoor zal de website op ieder apparaat toegankelijk en bovendien gemakkelijk te gebruiken zijn.

Wat kost CMS

CMS biedt vele mogelijkheden en is van essentieel belang om de website succesvol te laten zijn, in de meeste gevallen zit CMS altijd inbegrepen bij een website.

Terug naar overzicht