SEO

SEO - Wat is het?

Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat jouw webshop goed gevonden wordt is SEO. SEO zorgt ervoor dat bedrijven goed vindbaar zijn door de doelgroep die zij willen bereiken. Bedrijven zijn zowel online actief als offline, maar online is natuurlijk een veel grotere doelgroep te bereiken dan offline, doordat er een veel grotere groep mensen direct te bereiken is. Wanneer een bedrijf actief is in SEO wordt deze veel sneller gevonden in de zoekwoorden waarin deze gevonden wilt worden. Wat de precieze positie in de zoekresultaten is hangt tevens af van de concurrentiestrijd in Google. Het kan namelijk zo zijn dat bepaalde zoekwoorden erg populair zijn bij de consumenten, waardoor veel bedrijven hierop gevonden willen worden.

Word gevonden online

SEO staat voor Search Engine optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Hoger in google scoren met SEO & SEA. Seo optimalisatie is op natuurlijke manier hoger in de zoekresultaten pagina's van zoekmachines komen en daardoor een goede manier om op organise manier met websitepromotie altijd geinteresseerde bezoekers op uw website te trekken. SEO is voor zowel de particulier als voor de zakelijke markt een uitstekende manier om beter gevonden te worden op de bepaalde trefwoorden en keywoorden die het assortiment van een bedrijf of het assortiment zelf typeren. Om te weten welke zoekwoorden populair zijn, kan de persoon in kwestie zelf onderzoek doen binnen het programma Google Adwords. Na het invoeren van de desbetreffende branche of bedrijfstak wordt een overzicht weergegeven met daarin diverse gerelateerde zoekwoorden. Het is hierbij tevens mogelijk om concurrerende zoekwoorden in te zien met daarbij de kosten die vastzitten aan deze zoekwoorden. De drijfveer voor bedrijven om SEO te gebruiken is dat zij graag potentiële klanten beter en makkelijker binnen willen halen. Potentiële klanten zijn hierin de klanten die op zoek zijn naar een bedrijf met hetzelfde aanbod als jouw bedrijf. Deze potentiële klanten zoeken deze bedrijven vaak via zoekmachines. Wanneer een bedrijf hoog scoort in deze zoekresultaten is de kans op conversie automatisch hoger dan wanneer een bedrijf onderaan bepaalde zoekresultaten staat.

Wil jij graag meer weten over SEO? Ben je op zoek naar seo advies van professionals? Of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

Terug naar overzicht