Software

Software

Het is tegenwoordig ook mogelijk om zelf websites te maken. Met behulp van verschillende aanbieders van software om je website mee te maken kan tegenwoordig iedereen zijn eigen website maken. Veelgebruikte software die hiervoor gebruikt worden, zijn onder andere Joomla! en WordPress. Met name laatstgenoemde is een veelgebruikte en populaire naam. In dit artikel wordt besproken waarop je onder andere moet letten bij het maken van een website en hoe je tegenwoordig zelf je eigen website kunt optimaliseren.

Een website maken? Wat moet je weten over de software?

Het maken van een website brengt natuurlijk ook geld met zich mee. Dusdanige softwareprogramma's als Wordpress zijn dan misschien wel gratis, maar er zijn tal van andere kosten die je moet rekenen bij het aanmaken van een website. Zo dient er betaald te worden voor de hosting en domeinnaam. De term hosting staat voor het huren van een stuk schijfruimte waarop jouw website geplaatst zal worden en zorgt voor dag en nacht verbinding met het internet. De hosting kan als het ware gezien worden als de grond van de website. De domeinnaam waarvoor betaald dient te worden is de naam van de website. Bijvoorbeeld google.nl. Hoe specifieker de domeinnaam, hoe duurder.

Zowel het regelen van een WordPress template, hosting en domeinnaam kan allemaal worden uitbesteed aan een hostingprovider. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het onderhouden van diensten met betrekking tot het maken van een eigen website.

Optimaliseer je eigen website!

Dankzij de meeste vormen van software is het mogelijk om eigen software te controleren en optimaliseren voor onder andere bezoekers. Het optimaliseren valt onder te verdelen in twee verschillende onderdelen, namelijk:

  • Technisch optimaliseren:
    Dit proces heeft slechts betrekking op één onderdeel, namelijk de snelheid van de website.
  • Tekstueel optimaliseren:
    Deze optimalisatie heeft betrekking op het meest belangrijke onderdeel van de website, namelijk de (tekstuele) inhoud. Deze dient aan te sluiten op de doelgroep.

Zijn er na het lezen van dit artikel nog vragen over de software? Raadpleeg dan het contactformulier voor antwoorden op al je vragen!

Terug naar overzicht