Structuur site

Site structuur

Wanneer je zo optimaal mogelijk gevonden wilt worden in online zoekmachines is het van belang dat de pagina's van je website voorzien zijn van nuttige en relevante informatie. Zo berekent een populaire zoekmachine als Google de waarde van webpagina's inkomende links. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd wat een goede websitestructuur nu precies is en waarom deze van dusdanig belang is, wat de voordelen van een goede structuur zijn en er worden enkele bruikbare tips gegeven!

Voordeel van een goede structuur

Een goede structuur van een website wordt, wanneer je niet bezit over kennis en ervaring, gevormd op basis van data die je online kunt verkrijgen. Probeer inzicht te krijgen op welke pagina's het meeste zoekverkeer plaatsvindt en op welke pagina's bezoekers doorgaans de meeste tijd doorbrengen. Zo is het raadzaam om eens een kijkje te nemen bij concurrenten. De menubalk geeft vaak weer welke pagina's het meest populair zijn.

Een goede websitestructuur brengt ook een groot voordeel met zich mee. Er is namelijk sprake van een veel grotere vindbaarheid en doordat pagina's naar elkaar kunnen verwijzen zorgt dit voor een versterking van bepaalde waardes die aan elkaar verbonden zijn. Wanneer er sprake is van een sterke interne linkstructuur kunnen belangrijke pagina's op eenvoudige wijze meer zoekverkeer krijgen.

Tips!

Wanneer je het proces van intern linken goed op elkaar wilt afstemmen kun je gebruikmaken van een aantal tips. Het creëren van een effectief werkende websitestructuur hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn:

  • Werk met lokkertjes:
    'Lok' bezoekers met slimme teasers in de vorm van: “Recent bekeken producten” of “klanten bekeken ook”.
  • Maak combinaties:
    Maak alvast combinaties voor de bezoeker “Kopers van dit product bekeken ook ( … )”.

Heb je na het lezen van dit artikel over de site structuur nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Makenwebsite via de contactpagina!

Terug naar overzicht