Design

Creativiteit, techniek en een innovatieve blik. Dit zijn allen competenties die een goede webdesigner moet bezitten om een mooie en gebruiksvriendelijke website te ontwikkelen. Iedere dag weer zien we ontzettend veel designs. Denk bijvoorbeeld aan reclameborden of bepaalde logo's van bedrijven. Welk effect hebben deze ontwerpen en waarom zijn ze specifiek op juist deze manier ontwikkeld? Daarnaast is grafisch design ook ontzettend populair tegenwoordig. Denk maar eens aan de advertenties die bijvoorbeeld zichtbaar zijn in bladen of op tv reclame's.

Wat is grafisch design precies?

Grafische vormgeving is het vormgeven van een visueel beeld in verschillende media met als doel mensen bewust te maken met een concept. Dit vereist zoals eerder vernoemd zowel creatieve technische vaardigheden. De praktijk is zowel zichtbaar in traditioneel drukwerk tot op de moderne apparatuur en van de interactieve media tot de multimedia. Deze designs komen het best tot zijn recht bij reclameborden, websites en tv-reclames.

De ontwikkeling van designs

Op het gebied van webdesign is innovatie ontzettend belangrijk. Er doen zich continu nieuwe ontwikkelingen voor en er zijn tal van trends die ervoor zorgen dat websites op een nog spectaculairdere manier worden getoond aan de bezoekers. Dit is tevens te zien in bedrijfsnamen waar tegenwoordig vele Engelse woorden en krachttermen worden gebruikt. Men probeert bij ieder aspect zo creatief mogelijk om te gaan. Dit valt echter niet mee, want steeds meer bedrijven willen een creatief aspect lanceren, wat de markt ontzettend moeilijk maakt. Om die reden kan een informant uitstekend van pas komen. Samen met een informant kan namelijk naar een passende oplossing gezocht worden om websites zodoende op een zo professioneel mogelijke manier te kunnen lanceren.

Responsive webdesign

Responsive webdesign is een vorm van design die in het teken staat van een reactie uitlokken van de partij waarnaar deze gestuurd wordt. Een website bijvoorbeeld levert een reactie wanneer de gebruiker hierop klikt, de reactie is in dit geval een nieuwe pagina. Op zowel een computer, een tablet en een smartphone moeten pagina's worden geopend en ze moeten zichtbaar zijn op een manier waarop men gemakkelijk de website kan bekijken en bedienen. Alle informatie moet op schaal worden weergegeven op het scherm waarop deze geopend wordt.