Een website maken - What to do?!

Een website is tegenwoordig een normale uitbreiding van een bedrijf of instelling, het wordt gezien als een constant online platform dat ten alle tijde actief zal blijven. In tegenstelling tot social media websites zal een website niet verdwijnen, omdat bezoekers nu gebruikmaken van een ander netwerk. Het is dus essentieel om een goede website te (laten) bouwen. Zeker als het een webshop betreft en je natuurlijk op zoek bent naar zoveel mogelijk klanten. Wat zijn nu de belangrijkste aspecten van een website of webshop? Waar moet je rekening mee houden bij webshop laten bouwen om voorbereid te zijn op het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers. Hier wordt informatie verstrekt op het gebied van te gebruiken webshop en website software, tips voor het laten maken van je webshop of website en alles wat relevant is op het gebied van HTML codes en CSS. Op deze pagina worden enkele basisprincipes van een goed gemaakte website besproken.

Bereikbaar

In het huidige tijdperk worden websites niet meer alleen weergegeven op de pc, maar ook op tablets en smartphones. Deze hebben allemaal verschillende schermafmetingen, daarbij komt nog dat sommige gebruikers hun tablet en smartphone in de lengte gebruiken en anderen in de breedte. Wanneer een website niet gemakkelijk toegankelijk is zal dit gevolgen hebben voor de conversie. Het is dus belangrijk dat een website goed weergegeven wordt op alle soorten platformen.

Vindbaar

Zodra een website bereikbaar is op alle platformen is het belangrijk dat er ook daadwerkelijk bezoekers komen. Een goede website moet dus vindbaar zijn op het internet. Zodra er een website is gemaakt die zowel bereikbaar als vindbaar is, dient een website ingericht te zijn met passende informatie.

Keurmerk voor webshop

Het keurmerk is al jaren bekend, maar nog altijd een vertrouwde bron en daarom raadzaam om rekening mee te houden tijdens het maken van een webshop. Enkele bekende keurmerken zijn:

  • Fairtade
  • FSC (duurzaam gekapt hout)
  • Veilige koop
  • MKB OK
  • Thuiswinkel waarborg

Keurmerken geven klanten een veilig of verantwoord gevoel, waardoor ze positiever tegenover mogelijke aankopen of bezoekmomenten komen te staan. Het hebben van keurmerken onderstreept het legitiem handelen van een bedrijf. Dit zal uiteindelijk zeer zeker leiden tot een grotere kans op conversie.