Ontdek de wereld van grafisch design en html/css

Kom meer te weten over de talloze functies van een grafisch design en de basis van een goed werkende website: html / css. Ook worden de gevolgen hiervan besproken. Zowel een goed grafisch design als html / css dragen namelijk bij aan het imago en de uiteindelijke conversie van een website.

Grafisch design

Grafisch design is het visueel maken of vormgeven van data, of ideeën. Het ontwikkelen en ontwerpen van een grafisch design is een grote factor in het belang van de uitstraling van websites. Het grafisch design kan vertaald worden in de vorm van een logo, webdesign, promotiemiddel zoals banner ontwerp voor banner advertising (tip: nlbanner.nl voor banners laten maken) of illustratie (ter verduidelijking). Een goed design kan vele gevolgen hebben zoals een professioneel imago, grotere klanttevredenheid of zelfs grotere conversie op je website.

Html/CSS

Html en CSS kunnen gezien worden als de twee pijlers waar vrijwel iedere site op berust. Html is de basis opmaak / code taal voor iedere website, deze wordt door de aanbieder toegepast. CSS is een codetaal die in combinatie met html gebruikt wordt. CSS heeft als doel de website op een efficiënte manier te voorzien van een mooi uiterlijk. Door slechts één aanpassing kan het uiterlijk van de gehele website veranderd worden. Het uiterlijk van de website is in mindere mate te bepalen met html, maar meestal wordt hiervoor CSS gebruikt. CSS is een codetaal die wordt gebruikt als aanvulling op html, het bepaalt het design van de website en zorgt ervoor dat het op een efficiënte manier op de website gebruikt wordt. CSS zorgt ervoor dat de webpagina's sneller laden en maakt het aanpassen van de website vele malen gemakkelijker.

Imago

Het klinkt misschien vreemd, maar grafisch design kan enorme gevolgen hebben op het imago van de organisatie. Zo kan een website er professioneel, goedkoop, simpel, speels of serieus uitzien. McDonald's heeft recent het grafisch design voor McDonald's Nederland veranderd. De bekende rode kleur is vervangen door een donkere kleur groen dat gras moet voorstellen. Het doel hierachter is om een ecologisch imago te krijgen. Hoewel niet iedereen ervoor valt is uit onderzoek gebleken dat de massa McDonald's inmiddels als ecologisch ervaart.

Conversie

Van conversie wordt gesproken wanneer een websitebezoeker tijdens het bezoek daadwerkelijk handelingen uitvoert zoals deze bedoeld waren door de website. Een voorbeeld van conversie is wanneer een bezoeker van een webshop ook daadwerkelijk een aankoop doet. Het grafisch design kan het gedrag van een bezoeker op een website sterk beïnvloeden. Het juiste design kan het aantal conversies aanzienlijk vergroten!

Webdesign Pagina layout De pagina layout is een onderdeel van het webdesign met eindeloos veel verschillende mogelijkheden. Dit artikel vertelt welke elementen kunnen helpen om een verhaal over te laten komen met behulp van een pagina layout en ... Webdesign Structuur site Wanneer je zo optimaal mogelijk gevonden wilt worden in online zoekmachines is het van belang dat de pagina's van je website voorzien zijn van nuttige en relevante informatie. Zo berekent een populaire zoekmachine al... Website maken Software Het is tegenwoordig ook mogelijk om zelf websites te maken. Met behulp van verschillende aanbieders van software om je website mee te maken kan tegenwoordig iedereen zijn eigen website maken. Veelgebruikte software die hiervoo... Website maken HTML codes HTML codes staan voor de individuele delen van je pagina. Denk hierbij aan afbeeldingen of paragrafen. Naast deze onderdelen voorziet HTML ook in elementen op blokniveau waarmee websites worden omschreven. In dit artikel wor... Website maken CMS systemen CMS maakt het mogelijk om zelf eigen websites te beheren zonder dat daar overdreven veel technische kennis voor nodig is. CMS is gemakkelijk wanneer de inhoud van de website met enige regelmaat verandert. Hoe werkt CMS?... Vindbaarheid SEO Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat jouw webshop goed gevonden wordt is SEO. SEO zorgt ervoor dat bedrijven goed vindbaar zijn door de doelgroep die zij willen bereiken. Bedrijven zijn zowel on... Vindbaarheid SEA SEA, Search Engine Advertising, is het betalen voor advertenties die vertoond worden in zoekmachines. Zij ontvangen een goede plaats (meestal eerste, tweede of derde) bij het zoeken op bepaalde zoekwoorden. De prijs h... Website maken CSS CSS is een afkorting voor de term Cascading Style Sheets. Middels CSS kan in hoge mate de weergave van pagina's worden bepaald. Daarnaast kunnen bepaalde effecten worden bereikt die met HTML codes niet bereikt kunnen worden. Zo... Webdesign Hosting Onder de term hosting valt het aanbieden van een dienst door particulieren of bedrijven. Hierbij worden er als het ware online ruimtes aangeboden die onder andere voorzien in het opslaan van informatiebronnen, afbeeldingen of a...