Over ons

Makenwebsite is een informatieportaal dat voorziet in alles wat je dient te weten omtrent het maken of ontwikkelen van een website. Dit proces wordt in veel gevallen uitbesteed, maar Makenwebsite is van mening dat men zelf veel meer kan dan datgene waar ze zich van bewust zijn. Je leert hier alle basistips op het gebied van websites maken en wellicht kun jij na het bezoeken van deze website je eigen website bouwen.

De geschiedenis

Makenwebsite begon oorspronkelijk als een forum waarin je terecht kon met vragen op het gebied van websites maken. Na een aantal jaren begon het aantal vragen sterk toe te nemen. Mede hierdoor is destijds besloten om over te stappen naar een compleet informatieportaal. Het menu bestaat uit onderwerpen waarin destijds de meeste vragen gesteld werden. Deze onderwerpen zijn vervolgens weer onderverdeeld in bijpassende subcategorieën. Makenwebsite streeft ernaar om bezoekers te kunnen blijven voorzien van antwoorden op al hun vragen die gerelateerd zijn aan het maken van websites. Mocht je na het bezoeken van de website nog altijd vragen hebben, stel ze dan gerust middels de daarvoor bestemde contactpagina en je ontvangt doorgaans binnen 48 uur antwoord op al je website gerelateerde vragen.

Makenwebsite wenst haar bezoekers veel leesplezier!

Vindbaarheid SEO Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat jouw webshop goed gevonden wordt is SEO. SEO zorgt ervoor dat bedrijven goed vindbaar zijn door de doelgroep die zij willen bereiken. Bedrijven zijn zowel on... Website maken Software Het is tegenwoordig ook mogelijk om zelf websites te maken. Met behulp van verschillende aanbieders van software om je website mee te maken kan tegenwoordig iedereen zijn eigen website maken. Veelgebruikte software die hiervoo... Webdesign Hosting Onder de term hosting valt het aanbieden van een dienst door particulieren of bedrijven. Hierbij worden er als het ware online ruimtes aangeboden die onder andere voorzien in het opslaan van informatiebronnen, afbeeldingen of a... Website maken HTML codes HTML codes staan voor de individuele delen van je pagina. Denk hierbij aan afbeeldingen of paragrafen. Naast deze onderdelen voorziet HTML ook in elementen op blokniveau waarmee websites worden omschreven. In dit artikel wor... Webdesign Structuur site Wanneer je zo optimaal mogelijk gevonden wilt worden in online zoekmachines is het van belang dat de pagina's van je website voorzien zijn van nuttige en relevante informatie. Zo berekent een populaire zoekmachine al... Website maken CMS systemen CMS maakt het mogelijk om zelf eigen websites te beheren zonder dat daar overdreven veel technische kennis voor nodig is. CMS is gemakkelijk wanneer de inhoud van de website met enige regelmaat verandert. Hoe werkt CMS?... Vindbaarheid SEA SEA, Search Engine Advertising, is het betalen voor advertenties die vertoond worden in zoekmachines. Zij ontvangen een goede plaats (meestal eerste, tweede of derde) bij het zoeken op bepaalde zoekwoorden. De prijs h... Webdesign Pagina layout De pagina layout is een onderdeel van het webdesign met eindeloos veel verschillende mogelijkheden. Dit artikel vertelt welke elementen kunnen helpen om een verhaal over te laten komen met behulp van een pagina layout en ... Website maken CSS CSS is een afkorting voor de term Cascading Style Sheets. Middels CSS kan in hoge mate de weergave van pagina's worden bepaald. Daarnaast kunnen bepaalde effecten worden bereikt die met HTML codes niet bereikt kunnen worden. Zo...