Portfolio

De term portfolio stamt af uit het Latijns en is als het ware een overzicht waarin een persoon zijn of haar vaardigheden kan weergeven. Het is mogelijk om middels relevante voordelen vaardigheden uit te lichten. Op deze wijze kunnen reeds gecompleteerde projecten worden getoond aan mensen die wellicht op zoek zijn naar een aanbieder. Zodoende heeft een portfolio meerdere doeleinden en wordt het onder andere gebruikt door tekenaars, fotografen en webdesigners. Een portfolio is terug te vinden op de meeste websites met daarin een overzicht van reeds opgeleverd werk. Wanneer je zelf besluit websites te maken is een passend portfolio een absolute must!

De inhoud

Zoals reeds besproken kan een portfolio dienen als plek om reeds afgeronde projecten te tonen. Maar een portfolio bestaat uit veel meer onderdelen. Doorgaans is een portfolio namelijk ook nog uitgerust met:

  • Competenties / skills van de persoon in kwestie
  • Een uitgebreid CV met daarin persoonlijk gegevens van de persoon vermeld
  • Voorbeelden die de reeds genoemde competenties / skills versterken middels content die getoond kan worden
  • Een persoonlijk ontwikkelplan dat de ambities van de persoon duidelijk maakt.

Ook bij het afronden van sollicitatiegesprekken binnen deze branche ben je gebaat bij een uitgebreid en sterk portfolio. Dit kan namelijk onderscheidend werken ten opzichte van andere gegadigden. Hoe uitgebreider je portfolio, hoe groter de kans op werk!

Website maken CMS systemen CMS maakt het mogelijk om zelf eigen websites te beheren zonder dat daar overdreven veel technische kennis voor nodig is. CMS is gemakkelijk wanneer de inhoud van de website met enige regelmaat verandert. Hoe werkt CMS?... Vindbaarheid SEO Een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat jouw webshop goed gevonden wordt is SEO. SEO zorgt ervoor dat bedrijven goed vindbaar zijn door de doelgroep die zij willen bereiken. Bedrijven zijn zowel on... Website maken CSS CSS is een afkorting voor de term Cascading Style Sheets. Middels CSS kan in hoge mate de weergave van pagina's worden bepaald. Daarnaast kunnen bepaalde effecten worden bereikt die met HTML codes niet bereikt kunnen worden. Zo... Vindbaarheid SEA SEA, Search Engine Advertising, is het betalen voor advertenties die vertoond worden in zoekmachines. Zij ontvangen een goede plaats (meestal eerste, tweede of derde) bij het zoeken op bepaalde zoekwoorden. De prijs h... Webdesign Structuur site Wanneer je zo optimaal mogelijk gevonden wilt worden in online zoekmachines is het van belang dat de pagina's van je website voorzien zijn van nuttige en relevante informatie. Zo berekent een populaire zoekmachine al... Website maken HTML codes HTML codes staan voor de individuele delen van je pagina. Denk hierbij aan afbeeldingen of paragrafen. Naast deze onderdelen voorziet HTML ook in elementen op blokniveau waarmee websites worden omschreven. In dit artikel wor... Webdesign Pagina layout De pagina layout is een onderdeel van het webdesign met eindeloos veel verschillende mogelijkheden. Dit artikel vertelt welke elementen kunnen helpen om een verhaal over te laten komen met behulp van een pagina layout en ... Webdesign Hosting Onder de term hosting valt het aanbieden van een dienst door particulieren of bedrijven. Hierbij worden er als het ware online ruimtes aangeboden die onder andere voorzien in het opslaan van informatiebronnen, afbeeldingen of a... Website maken Software Het is tegenwoordig ook mogelijk om zelf websites te maken. Met behulp van verschillende aanbieders van software om je website mee te maken kan tegenwoordig iedereen zijn eigen website maken. Veelgebruikte software die hiervoo...